Az MVK menetrendjének finomhangolása óta jelentősen csökkent a panaszok száma

Megosztás

Jóval kevesebb az utasészrevételek száma, mint a menetrend újrahangolását megelőzően, de továbbra is van hova fejlődni, ami a miskolci tömegközlekedést illeti. A kormányzati elvonásoknak köszönhető szűkös költségvetés azonban komoly határt szab.

Jelentősen csökkent a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt.-hez és a polgármesteri hivatal közlekedésszervező osztályához beérkező utasészrevételek száma a városi buszok és villamosok menetrendjének december eleji finomhangolása óta – mondta el a Miskolci Napló érdeklődésére Kiss Péter főosztályvezető. Mint fogalmazott, ez álláspontjuk szerint azt mutatja, hogy az utasok pozitívan értékelték javaslataik ilyen rövid átfutási idővel történő beépítését az október 14-én bevezetett menetrendbe.

– Reményeink szerint a jövő év első felére tervezett változások tovább fogják javítani a közösségi közlekedést választók utazási lehetőségeit a járatsűrítéseknek és a javuló csatlakozásoknak köszönhetően – mondta.

Kiss Péter kiemelte, mivel növekszik az utasszám a villamosokon, és a lakosság is ezt igényli, dolgoznak az 1-es villamos jelenlegi 12-15 perces követési idejének 10 percesre történő sűrítéséről szombatonként.

– A tervek között szerepel, hogy a hétvégi bevásárlási forgalom jobb kiszolgálásának érdekében a jelenleg egységes szabad- és munkaszüneti napi menetrend helyett ismét megkülönböztetett szombati és munkaszüneti napi (vasárnap) menetrendet vezetnének be a forgalmasabb viszonylatokon szombaton sűrített kínálattal.

Hozzátette, a vasárnap délutáni és kora esti időszakban pedig a kollégiumokba visszatérő diákok eljutási lehetőségeinek további javítása is célkitűzés. A szakemberek dolgoznak azon is, hogy Berekalján hétvégén is több járat közlekedjen, valamint azon is, hogy több busz járjon munkanapokon délelőtt a Tampere városrészben. A javaslatok között szerepel a könnyebb utazás elősegítése érdekében a tervezhetően ismétlődő átszállási lehetőségek bővítése, tette hozzá a főosztályvezető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek